slider-female-lonely-rower

.

“In een conflict kan je je zó alleen voelen staan.”

Dreigend ontslag

Dreigend ontslag

Indien een conflict escaleert, lijkt ontslag de enige uitweg. In mediation komt u er beide achter of dit de beste keuze is.

Conflict

Het is mogelijk dat er een conflict is ontstaan als gevolg van slechte communicatie, met een misverstand als gevolg. En dat een begeleid gesprek hierover de lucht zodanig klaart dat er met goede afspraken weer met plezier verder gewerkt kan worden. Waarbij u bijvoorbeeld afspreekt over een half jaar met de mediator te evalueren of zaken lopen zoals u beoogd en afgesproken had.

In ieder geval wilt u voorkomen dat de werknemer langdurig ziek thuis terecht komt omwille van een arbeidsconflict. Dit kost veel geld, maar zorgt ook voor onrust op de afdeling of in het team, er ontstaan kampen en de workload van collega’s wordt zwaarder. Ook de werknemer is liever aan het werk dan dat hij of zij thuis zit. Daarnaast kost een zieke werknemer gemiddeld € 250,- per dag.

Mediation

Zou u in mediation besluiten dat een afscheid het beste is, dan kan ik u begeleiden om tot een evenwichtige vaststellingsovereenkomst te komen, waar u zich beide in kunt vinden. Als jurist ben ik op de hoogte van de laatste jurisprudentie en ontwikkelingen. Mochten advocaten betrokken zijn, dan bepalen we in goed overleg wie de vaststellingsovereenkomst opstelt. 

Om een idee te krijgen, kunt u bij "voorbeeldzaken" het tijdsbestek per zaak vermeld zien.

Mijn aanpak is bewezen succesvol voor beide partijen ("cliënt-ervaringen"); een mediation zorgt op korte termijn voor duidelijkheid en een oplossing van het conflict voor zowel de werkgever als de werknemer.

 

MENU

Deze website gebruikt cookies om u de website zo goed mogelijk te kunnen laten zien. Klik op akkoord om de cookies te laden.
Privacy Policy