“De beste ideeën vind je samen.”

Intervisie met collega’s

Intervisie met collega’s geeft je meer inzicht in je eigen (professionele) handelen. Er wordt gereflecteerd aan de hand van persoonlijke ervaringen en voorvallen uit het werk. Welke overwegingen en omstandigheden speelden in die situatie mee en hoe ben je daar mee omgegaan? Hoe is de interactie met je collega’s?

Ik merk dat het delen met collega’s zowel nieuwe inzichten geeft als bevestiging kan geven (“zij hadden het net zo gedaan”). Daarnaast is het ook gewoon fijn om eens ongestoord van gedachten te kunnen wisselen. Over het geven en nemen bij samenwerking, omgaan met het maken van fouten, het vinden van balans tussen werk en privé, en te kunnen “mopperen” over lastige patiënten. Er wordt ook gelachen!

Intervisie in een veilige omgeving, waar wat besproken wordt binnenskamers blijft. Met 4 tot 7 collega’s, onder gestructureerde begeleiding in een ontspannen, veilige sfeer. Ongeveer 2.5 uur per keer en een paar keer per jaar, in het eigen ziekenhuis/praktijk of in een andere locatie in of rond Amsterdam, in overleg.

Ervaring

Ik begeleid tientallen 360 ° besprekingen in de vakgroep per jaar in meerdere ziekenhuizen, en dat al vele jaren. Daarnaast zie ik veel onderwerpen langskomen tijdens het coachen van vakgroepen (veel fusie-groepen), het individueel coachen van medici en in mijn zittingen in het Medisch Tuchtcollege. Gecombineerd met een medisch nest, -partner en -familie, weet ik wat er speelt in deze groep.

Enkele reacties:

“Ik heb er echt iets aan gehad. Niet alleen leuk maar ook nieuwe energie!”.  

“Je bent concreet maar geeft ook ruimte én structuur; er zijn een heleboel nuttige thema’s aan de orde geweest. Fijne tijdsbewaking ook.”

“Veel dank voor de fijne avond en de goede tips!”

“Het viel me op dat je het gesprek goed op gang krijgt, in een constructieve en veilige sfeer. Je hebt duidelijk veel ervaring met de doelgroep.”

“Wanneer mogen we weer?!”

Contact

“People who wade into discomfort  and tell the truth about their stories are the real badasses.”

Brené Brown, hoogleraar aan de Universiteit van Houston, onder meer bekend om haar TED talk, “The Power of Vulnerability.”

logo-nobco-affiliated-with-emcc-rgb