slider-bloesem

Tarieven

Tarieven

Begeleiding van een team?

Deze kosten zijn onder meer afhankelijk van de grootte van het team/de maatschap en het tijdsbestek en worden na overleg (020-8896585) op maat geoffreerd. Een gemiddeld traject bestaat uit individuele voorgesprekken en twee à drie gezamenlijke bijeenkomsten.

 

Wat kost mediation (twee partijen)?

De totale kosten van mediation zijn beduidend lager dan bij een juridische procedure, aangezien de oplossing meestal in relatief korte tijd wordt bereikt én partijen de rekening van de mediator doorgaans delen. Daarnaast wordt mediation door bijna alle verzekeraars (VvAA, DAS, Movir) vergoed tot een bepaald maximum, welk bedrag ver boven dat van mijn facturen ligt.

Mijn uurtarief (honorarium) als gecertificeerde, ervaren mediator is Euro 245,- per uur (excl. btw), bij twee deelnemers. Bij een mediation met meer deelnemers, ligt het tarief hoger. Het gemiddelde aantal uren besteed per mediation is 7, wat laag is in vergelijking met de tijdsbesteding van beroepsgenoten. Voortgang in het proces is een belangrijke criterium in mijn praktijk. 

Facturen worden vergezeld van een transparante tijdspecificatie. Met inachtneming van de regels van de Mediators federatie Nederland (MfN, opvolger van het NMI).

Bij "voorbeeldzaken" ziet u het tijdsbestek van verschillende trajecten om een idee te krijgen.

Eventuele kosten voor inschakeling van derden zoals een juridisch/fiscaal adviseur of notaris worden door partijen zelf gedragen, tenzij daar onderling anders over wordt besloten.

Indien gewenst, kunnen wij u onafhankelijke specialisten adviseren waar wij regelmatig mee samenwerken.
 

Wat kost individuele conflictcoaching?

Het uurtarief voor individuele conflictcoaching is Euro 145,- per uur, excl. btw. Het gemiddeld aantal bijeenkomsten is 3 keer 1,5 uur.  

 

De Algemene Voorwaarden van Vergroesen Mediation worden u vóór aanvang van een opdracht toegestuurd. Deze zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer 58880135.

MENU