“De beste ideeën vind je samen.”

Individuele coaching voor medici

Als arts heb je in de waan van de dag weinig tijd voor reflectie. Toch kan je tegen een terugkerend struikelblok of vraagstuk aanlopen, waar je alleen niet verder mee komt. Dan is het fijn om met iemand te praten die buiten je eigen organisatie staat, maar wel de context kent en weet welke factoren dagelijks een rol spelen. Iemand met wie je kan reflecteren en je perspectief verbreden.

De kracht van coaching is dat het een (kort) individueel maattraject is, gericht op het bereiken van resultaten. Ontdekken welke keuzes en focus jou energie geven; daar heb je niet alleen in je werk maar ook privé plezier van! 

Veelvoorkomende vraagstukken zijn: effectiever (samen)werken, jezelf beter profileren en het verhelderen van ambities. Ontdekken welke keuzes en focus jou energie geven; daar heb je niet alleen in je werk maar ook privé plezier van! 

In een paar gesprekken en een overzichtelijke investering krijg je nieuwe inzichten, scherp je vaardigheden aan en neem je stappen die jij belangrijk vindt om je doel te bereiken. We onderzoeken ook welke factoren in je eigen invloedssfeer liggen en welke niet en hoe je hier dan zo effectief mogelijk mee om kan gaan.

Vanuit mijn systemische visie wordt het gedrag van een persoon maar deels bepaald door persoonlijke karaktereigenschappen en kwaliteiten, en voor een groot deel in de interactie met anderen. Mijn aanpak zal je dan ook meer inzicht opleveren in het effect van jouw eigen gedrag op dat van anderen en de reactie die je daar logischerwijs op kan verwachten. En dan is de volgende stap; wat kan je zelf anders doen om deze interactie positief te beïnvloeden? 

Overzichtelijk traject.

Na het eerste telefonische contact, volgt een persoonlijk gesprek in mijn kantoor aan de van Eeghenlaan in Amsterdam. In dit gesprek gaan we onder meer in op je coachingsvraag en -doel en concretiseren we deze. Waar heb je last van? Wat zou je willen of kunnen veranderen? Wat wil je bereiken? Ook overleggen we over mijn aanpak en wederzijdse verwachtingen.

Vervolgens plannen we ongeveer ééns in de twee à drie weken een gesprek. Net zoals bij teamcoaching of mediation, is mijn aanpak concreet en efficiënt; enkele gesprekken kunnen al voldoende zijn om zelf weer verder te kunnen. Een traject duurt gemiddeld 5 gesprekken.

Mijn achtergrond en ervaring; past dit bij jou?

Sinds 2010 heb ik een full-time eigen kantoor voor teamcoaching, intervisie, individuele coaching en mediation voor samenwerkingsvraagstukken van met name medici. Met een achtergrond van 20-jaar werkervaring in het internationale bankwezen en de advocatuur, gecombineerd met een medisch nest, -partner en –familie, heb ik een to the point– aanpak ontwikkeld, die goed aan sluit bij professionals met weinig tijd. 

Vanuit mijn ruime werkervaring en de volgende invalshoeken met alle specialismen in circa 20 ziekenhuizen, ken ik de medische wereld goed.

  • In teamcoaching van een vakgroep, waar een versterking van onderling vertrouwen en betere communicatie vaak het onderwerp is.
  • In mediations tussen artsen onderling, tussen MSB’s en vakgroepen en conflicten binnen een vakgroep.
  • In IFMS-gesprekken in de vakgroep.
  • In tuchtzaken zie ik waar patiënten over klagen, wat een klacht voor impact heeft op een arts en hoe ieders houding het verloop van een procedure positief of negatief kan beïnvloeden.

Ik ben aangesloten bij de NOBCO, de beroepsorganisatie voor coaches in Nederland, aangesloten bij de European Mentoring & Coaching Council (EMCC). 

Zie ook: Referenties.

Als dit alles je aanspreekt, kan je me bereiken via telnr. 020-8896585 (kantoor) of 06-23260091 voor het maken van een eerste afspraak.

Gabriëlle Vergroesen

“We don’t have to do all of it alone. We were never meant to.”

Brené Brown, hoogleraar aan de Universiteit van Houston, onder meer bekend om haar TED talk, “The Power of Vulnerability.”

logo-nobco-affiliated-with-emcc-rgb