“De beste ideeën vind je samen.”

Individuele coaching voor medici

In de waan van de dag heb je weinig tijd voor reflectie. Toch kan je tegen een terugkerend struikelblok of vraagstuk aanlopen, waar je alleen niet verder mee komt.

Dan helpt het om met iemand te praten die buiten je eigen organisatie staat, maar wel de context goed kent en weet welke factoren dagelijks een rol spelen.

Vanuit mijn ervaring als (team) coach en mediator in ruim 20 ziekenhuizen over de laatste 14 jaar, ben ik goed thuis in alle mogelijke perikelen. Ik gun iedereen meer rust en werkplezier en ga graag met je aan de slag gaan met de volgende onderwerpen:

 • Jezelf beter kunnen profileren, zowel in de vakgroep als het ziekenhuis
 • Jezelf optimaal voorbereiden op een sollicitatie, zodat je jouw persoon, ervaring en kwaliteiten optimaal over kan brengen
 • Goed omgaan met conflicten op de werkvloer
 • Het verbeteren van je werk-privé balans; meer rust en balans ervaren waardoor je ook meer energie voor jezelf en het thuisfront overhoud.

 

Aanpak:

 • Een no-nonsens en oplossingsgerichte benadering; geen zweverig gedoe of gepsychologiseer
 • Gesprekken en oefeningen waarmee je jezelf beter leert kennen
 • Je wordt je meer bewust van je kwaliteiten en hoe je die nog meer in kunt zetten
 • Je leert je eigen grenzen kennen en je maakt keuzes die bij jou passen
 • Je scherpt vaardigheden aan en onderneemt acties die gaan helpen
 • Je ontdekt welke factoren in je eigen invloedssfeer liggen en welke niet en hoe je hier zo effectief mogelijk mee om kan gaan
 • Alles in een kort individueel maattraject, in een fijne gespreksruimte aan het Vondelpark in Amsterdam.

 

Vanuit mijn systemische visie wordt het gedrag van een persoon maar deels bepaald door persoonlijke karaktereigenschappen en kwaliteiten, en voor een groot deel in de interactie met anderen. Mijn aanpak zal je (onder meer) inzicht opleveren in het effect van jouw eigen gedrag op dat van anderen en de reactie die je daar logischerwijs op kan verwachten. En dan is de volgende stap; wat kan je zelf anders doen om deze interactie positief te beïnvloeden? 

 

Specialisten na afloop van individuele coaching: “Heel fijn dat je de medische wereld goed kent. Het was nuttig om inzicht te krijgen in vastgeroeste patronen en die te kunnen doorbreken.”

“Voor mij waren het erg prettige gesprekken met een fijne, duidelijk ervaren coach. Er zit toch wel wat emotie bij onder de oppervlakte. Goede combinatie van luisteren, doorvragen en richting aangeven. Niet alleen praten, maar ook oefeningen die inzicht geven en waar ik zelf mee verder kan.”

Aios: “Het was een spannende sollicitatieprocedure en het is ook dankzij onze gesprekken gelukt.”

Manager multinational: “Ik vond het heel fijn dat je aanvoelt wat nodig is en tegelijkertijd niet schroomt te benoemen welk patroon je zich ziet herhalen. Concreet, helder en betrokken.”

Overzichtelijk traject.

Na het eerste telefonische contact, gaan we in het eerste persoonlijke gesprek in op je coachvraag en -doel en concretiseren we deze. Waar heb je last van? Wat wil je bereiken? Wat zou je willen of kunnen veranderen?  Ook overleggen we over mijn aanpak en wederzijdse verwachtingen.

Vervolgens plannen we ongeveer ééns in de twee à drie weken een gesprek van circa 1,5 uur. Net zoals bij team coaching of mediation, is mijn aanpak concreet en efficiënt; enkele gesprekken kunnen al voldoende zijn om zelf weer verder te kunnen. Een traject duurt gemiddeld 3 à 4 gesprekken.

coaching route

Mijn achtergrond en ervaring; past dit bij jou?

Sinds 2010 heb ik een fulltime eigen kantoor voor team coaching, intervisie bij gedoe, individuele coaching en mediation voor samenwerkingsvraagstukken van met name medici. 

Vanuit mijn ruime werkervaring en verschillende invalshoeken met alle specialismen in ruim 20 ziekenhuizen, ken ik de medische wereld goed. En met een achtergrond van 18-jaar werkervaring in het internationale bankwezen en de advocatuur, gecombineerd met een medisch nest, -partner en –familie, heb ik een to the point– aanpak ontwikkeld, die goed aan sluit bij professionals met weinig tijd. 

Ik ben aangesloten bij de NOBCO, de beroepsorganisatie voor coaches in Nederland, aangesloten bij de European Mentoring & Coaching Council (EMCC). 

Zie ook: Referenties.

Als je even wilt overleggen of een eerste afspraak wilt maken, kan je me bereiken via de volgende telefoonnummers:  020-8896585 (kantoor) of 06-23260091 

Gabriëlle Vergroesen

“We don’t have to do all of it alone. We were never meant to.”

Brené Brown, hoogleraar aan de Universiteit van Houston, onder meer bekend om haar TED talk, “The Power of Vulnerability.”

logo-nobco-affiliated-with-emcc-rgb

Even overleggen?

Of bel direct naar :

Gabriëlle Vergroesen Mediation