“Optimale samenwerking vraagt om alle hens aan dek.”

Heidagen voor medische vakgroepen

Een heidag is een goed moment om een onderwerp met elkaar te bespreken en uit te diepen. Alhoewel met regelmaat gepland door medische maatschappen, vakgroepen en teams, blijkt het vaak een hele uitdaging om in heidagen tot een duidelijke opbrengst te komen.

Daarom is mijn aanpak concreet en actiegericht, in een positieve, constructieve en informele sfeer. Confronterend waar nodig. Zodat onderwerpen grondig besproken kunnen worden en een heidag ook echt resultaat oplevert.

Heidag onderwerpen

Veel voorkomende onderwerpen in heidagen zijn:

  • hoe worden we meer één team?
  • hoe kunnen wij elkaar constructief aanspreken op gedrag? Welk effect heeft mijn gedrag op de groep?
  • Hoe waarderen we elkaars verschillen en benutten we elkaars kwaliteiten optimaal?
  • hoe willen wij ons profileren in het ziekenhuis en daarbuiten?
  • hoe kunnen wij ons opleidingsklimaat optimaliseren?

 

Afsluitende opmerkingen na coaching vakgroep: “Je creëert een veilige sfeer waarin we elkaar feedback durfden te geven; je positieve aanpak draagt daar ook aan mee. We hebben veel met elkaar gedeeld (zowel verdriet als plezier) en begrijpen elkaar nu beter. Je bent prettig flexibel in je programma en past deze aan als de situatie daar om vraagt; dank!” 

Afhankelijk van de grootte van de groep, begeleid ik alleen of met een collega heidagen van maatschappen of vakgroepen die resultaat opleveren.

Zie ook: teamcoaching

En: cliëntervaringen

“Authenticity is a collection of choices that we have to make every day. It’s about the choice to show up and be real. The choice to be honest. The choice to let our true selves be seen.” 
Brené Brown, hoogleraar aan de Universiteit van Houston, en bekend om haar TED talk, “The Power of Vulnerability.”

logo-nobco-affiliated-with-emcc-rgb