Mijn achtergrond

Mijn vader was huisarts en deed nog 150 bevallingen per jaar zelf. Ons gezin ging vroeger altijd naar Zeeland op vakantie, zodat hij op het moment suprême “even” (2 uur heen – 2 uur terug) op en neer kon vanuit Eindhoven. Wanneer wij als kinderen een kwaal hadden, gingen we in de wachtkamer (aan huis) zitten om daar aandacht voor te kunnen krijgen. 

Wij namen ook gewoon de praktijk-telefoon aan en wisten welke patiënten we wel en niet direct door mochten geven aan mijn vader. Om wat bij te verdienen, schreef ik de lab-uitslagen en verwijsbrieven in het papieren patiëntendossier in. Wij zaten met zijn allen een middag te vouwen en postzegels te plakken om daarna de rekeningen aan huis rond te brengen in de buurt. Andere tijden ;)! 

Mediation en team coaching

Liefde voor het vak en hart voor je patiënten hebben is mij met de paplepel ingegoten. Mijn twee broers zijn ook arts geworden en zelf ben ik via (ook leuke) omzwervingen sinds 2010 professioneel met artsen bezig. 

Thuis en in mijn directe omgeving hoor ik veel over de up’s en down’s van samenwerking in het ziekenhuis, het contact met IGJ, de RvC en de RvB als je in het stafbestuur of MSB zit, om medisch manager te zijn van een grote, gefuseerde club en hoe het is om een tuchtklacht te moeten ondergaan.

Daarom gun ik het artsen des te meer om zo min mogelijk gedoe te hebben in hun werkomgeving. Om effectief en met plezier samen te werken met collega’s – en ook wat energie voor thuis over te houden!

logo-nobco-affiliated-with-emcc-rgb
mediation bedrijfsleven

Even overleggen?

Of bel direct naar :

Gabriëlle Vergroesen Mediation