Vergroesen

Gabrielle Vergroesen

Het blog van Gabriëlle Vergroesen, ervaren en gecertificeerde MFN/IMI-registermediator, gespecialiseerd in het begeleiden van zakelijke kwesties in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven

Sinds 2010 heb ik een full-time eigen kantoor voor teamcoaching, zakelijke mediation, intervisie en individuele (conflict)coaching. Met een achtergrond van 20-jaar werkervaring in het internationale bankwezen en de advocatuur, gecombineerd met een medisch nest, -partner en –familie, heb ik een to the point– aanpak ontwikkeld, die goed aan sluit bij professionals met weinig tijd. 

Veel van mijn cliënten (medische maatschappen, vakgroepen, individuele artsen, MSB’s) zijn werkzaam in de gezondheidszorg. Daarnaast werk ik met partners in maatschappen advocatuur, accountants en fiscalisten – collega’s die op een hiërarchisch gelijk niveau goed willen samenwerken en op elkaar aangewezen zijn. 

In onderstaande expertises ben ik in the lead, en creëer ik tegelijkertijd een ontspannen sfeer waarin een evenwichtig en constructief gesprek mogelijk wordt. In 2010 gestart als mediationpraktijk, richt ik me de laatste jaren steeds meer op het voorkomen van conflicten, middels team- en persoonlijke coaching.

Tijdens teamcoaching help ik professionals hun samenwerking te doorgronden en te verbeteren, wat het werkplezier vergroot. Herstel van vertrouwen en effectievere communicatie is vaak een essentieel onderdeel van het proces. 

Als coach begeleid ik professionals in hun persoonlijke ontwikkeling en groei. "To the point" en middels verdiepende vragen laat ik ruimte ontstaan voor nieuwe inzichten en vaardigheden die leiden tot gerichte acties.

Als intervisiebegeleider zet ik mijn jarenlange ervaring als gespreksleider van medische vakgroepen en advocaten in. In een veilige, ontspannen sfeer kan gestructureerd gereflecteerd worden op persoonlijke ervaringen. 

Als jurist ken ik de wettelijke kaders en volg ik de relevante laatste ontwikkelingen en jurisprudentie op de voet. Daarnaast ben ik op de hoogte van de aansprakelijkheid van medische professionals, de kwaliteitseisen aan zowel zorginstellingen als aan BIG-geregistreerden en recente tuchtrechtelijke uitspraken. Dit breng ik in praktijk voor  het Medisch Tuchtcollege Amsterdam en geef voordrachten hierover.

Als gecertificeerd MfN mediator heb ik een zakelijke en efficiënte aanpak ontwikkeld die goed aansluit bij mijn doelgroep. De "Harvard" onderhandelingsmethode is een belangrijk onderdeel van mijn aanpak; er kan stevig, doch respectvol onderhandeld worden op grond van belangen, in tegenstelling tot het onderhandelen op grond van standpunten. Ik ben verbonden aan de rechtbanken Haarlem en Amsterdam.

Tijdens mediation, merk ik steeds weer dat ik met partijen tot creatievere en duurzamere oplossingen kom, dan iemand die puur en alleen binnen de wettelijke kaders denkt. Dat kan heel concreet en efficiënt; gemiddeld zijn hier 2 à 3 gezamenlijke gesprekken voor nodig.

Om ervaringen uit te wisselen met collega’s maak ik deel uit van een intervisiegroep en ben ik actief lid van de Vereniging voor Mediators in de Gezondheidszorg (ex-bestuurslid). Daarnaast ben ik lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht. 

Ook ben ik aangesloten bij de NOBCO, de beroepsorganisatie voor coaches in Nederland, aangesloten bij de European Mentoring & Coaching Council (EMCC). 

Zie ook: LinkedIn profiel en expertise.

Gevolgde cursussen en opleiding.

MENU