Gabriëlle Vergroesen

Sinds 2010 heb ik een full-time eigen praktijk voor team coaching, zakelijke mediation en individuele coaching. Met een achtergrond van 20-jaar werkervaring in het internationale bankwezen en de advocatuur, gecombineerd met een medisch nest, -partner en –familie, heb ik een to the point– aanpak ontwikkeld, die goed aan sluit bij professionals met weinig tijd.

In 2010 gestart als mediationpraktijk, richt ik me de laatste jaren steeds meer op het voorkomen van conflicten, middels team- en persoonlijke coaching.

Ik werk met name met medische maatschappen en vakgroepen. Daarnaast werk ik met besturen en partners in maatschappen advocatuur, accountants en fiscalisten – collega’s die intensief met elkaar samenwerken zonder hiërarchie.

Gabriëlle Vergroesen Mediation

In onderstaande expertises ben ik in the lead en creëer ik tegelijkertijd een ontspannen sfeer waarin een evenwichtig en constructief gesprek mogelijk wordt. 

Tijdens team coaching help ik collega’s die op elkaar aangewezen zijn hun samenwerking te doorgronden en te verbeteren, wat het werkplezier vergroot. Versterking van het onderlinge vertrouwen en effectievere communicatie is vaak een essentieel onderdeel van het proces. 

Als coach begeleid ik artsen in hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Reflectie en spiegeling leveren nieuwe inzichten en vaardigheden op, die leiden tot gerichte acties.

Als intervisiebegeleider van vakgroepen met gedoe zet ik mijn jarenlange ervaring als gespreksleider en mediator van medische vakgroepen in. In een veilige, ontspannen sfeer wordt gereflecteerd op persoonlijke ervaringen en interactie in het team. 

Als jurist ken ik de wettelijke kaders en ben ik op de hoogte van de aansprakelijkheid van medische professionals, de kwaliteitseisen aan zowel zorginstellingen als aan BIG-geregistreerden en recente tuchtrechtelijke uitspraken. Dit breng ik in praktijk voor het Medisch Tuchtcollege Amsterdam. Tijdens mondelinge vooronderzoeken probeer ik meer begrip tussen arts en patiënt te laten ontstaan. Over Tuchtrecht en omgaan met klachten geef ik workshops en spreek ik op medische symposia. 

Tijdens mediation, merk ik steeds weer dat ik met partijen in korte tijd tot creatievere en duurzamere oplossingen kom, dan iemand die puur en alleen binnen de wettelijke kaders denkt. Dat kan heel concreet en efficiënt; gemiddeld zijn hier 2 à 3 gezamenlijke gesprekken voor nodig.

Als gecertificeerd mediator ben ik aangesloten bij de Mediators Federatie Nederland (MFN). Hiermee garandeer ik te voldoen aan verschillende opleidings- en kwaliteitseisen en ben ook ik onderhevig aan Tuchtrechtspraak. Daarnaast ben ik lid van de beroepsvereniging Nederlandse Mediatorsvereniging (NMV). 

Om ervaringen uit te wisselen met collega’s maak ik deel uit van een intervisiegroep en ben ik actief lid van de Vereniging voor Mediators in de Gezondheidszorg (ex-bestuurslid). Daarnaast ben ik lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht. 

Ook ben ik aangesloten bij de NOBCO, de beroepsorganisatie voor coaches in Nederland, aangesloten bij de European Mentoring & Coaching Council (EMCC). 

Zie ook: LinkedIn profiel en expertise.

Opleiding en ervaring.

logo-nobco-affiliated-with-emcc-rgb