“De beste ideeën vind je samen.”

Individuele coaching

Soms worstel je al langer met een vraag en heb je deze zelf en met je omgeving al van alle kanten bekeken, maar kom je niet verder. De ervaring leert dat het enorm nuttig kan zijn om met iemand te praten die buiten je eigen organisatie staat, maar wel de achtergronden kent. Iemand die één-op-één jouw rol belicht en spiegelt. Waarom lukt iets niet? Wat is het repeterende karakter daarin? En vooral; wat gaat goed? Wat kan je daar meer van doen? 

Vanuit mijn systemische visie wordt het gedrag van een persoon maar deels bepaald door persoonlijke karaktereigenschappen en kwaliteiten, en voor een groot deel in de interactie met anderen. Mijn aanpak zal je dan ook meer inzicht opleveren in het effect van jouw eigen gedrag op dat van anderen en de reactie die je daar logischerwijs op kan verwachten. En dan is de volgende stap; wat kan je zelf anders doen om deze interactie positief te beïnvloeden?

In een paar gesprekken en een overzichtelijke investering krijg je nieuwe inzichten, scherp je vaardigheden aan en neem je stappen die jij belangrijk vindt om je doel te bereiken.

Individuele coaching kan een uitkomst zijn, om een manier te vinden om anders met de huidige situatie (én toekomstige situaties) om te gaan. Dit zal onder meer inzicht en rust geven, waardoor energie weer in andere zaken gestoken kan worden.

Veelvoorkomende  thema’s zijn het verhelderen van ambities en effectiever (samen)werken, meer zichtbaar worden en een betere werk-privé balans. Ontdekken welke keuzes en welke focus jou energie geeft; daar heb je niet alleen in je werk, maar ook privé plezier van.  

Zie ook meer specifiek: Opleiders en a(n)ios

Overzichtelijk traject.

Na het eerste telefonische contact, volgt een persoonlijk gesprek in mijn kantoor aan de van Eeghenlaan in Amsterdam. In dit gesprek gaan we onder meer in op je coachingsvraag en -doel en concretiseren we deze. Waar heb je last van? Wat zou je willen of kunnen veranderen? Wat wil je bereiken? Ook overleggen we over mijn aanpak en wederzijdse verwachtingen.

Vervolgens plannen we ongeveer ééns in de twee weken een gesprek. Net zoals bij teamcoaching of mediation, is mijn aanpak concreet en efficiënt; enkele gesprekken kunnen al voldoende zijn om zelf weer verder te kunnen. Een traject duurt gemiddeld 5 gesprekken.

Mijn achtergrond en ervaring; past dit bij jou?

Sinds 2010 heb ik een full-time eigen kantoor voor teamcoaching, intervisie, individuele coaching en mediation voor samenwerkingsvraagstukken. Met een achtergrond van 20-jaar werkervaring in het internationale bankwezen en de advocatuur, gecombineerd met een medisch nest, -partner en –familie, heb ik een to the point– aanpak ontwikkeld, die goed aan sluit bij professionals met weinig tijd. 

Vanuit mijn ruime werkervaring en de volgende invalshoeken met alle specialismen in circa 20 ziekenhuizen, ken ik de medische wereld goed.

  • In teamcoaching van een vakgroep, waar een versterking van onderling vertrouwen en betere communicatie vaak het onderwerp is.
  • In mediations tussen 2 artsen onderling of een a(n)ios en een opleider, tussen MSB’s en vakgroepen en conflicten binnen een vakgroep.
  • In IFMS-gesprekken in de vakgroep
  • In tuchtzaken zie ik waar patiënten over klagen, wat een klacht voor impact heeft op een arts en hoe ieders houding het verloop van een procedure kan beïnvloeden.
  • In individuele coaching; 
  • Zie ook: Cliëntervaringen.

 

Ik ben aangesloten bij de NOBCO, de beroepsorganisatie voor coaches in Nederland, aangesloten bij de European Mentoring & Coaching Council (EMCC). 

Als dit alles je aanspreekt, kan je me bereiken via telnr. 020-8896585 (kantoor) of 06-23260091 voor het maken van een eerste afspraak.

Gabriëlle Vergroesen

“We don’t have to do all of it alone. We were never meant to.”

Brené Brown, hoogleraar aan de Universiteit van Houston, onder meer bekend om haar TED talk, “The Power of Vulnerability.”

logo-nobco-affiliated-with-emcc-rgb